Общината се притесни от ниски цени за шахтите

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:11 / 14.11.2011
1158
Изпълнителят на поръчката за почистването на дъждоприемните шахти в града спечелил с оферта с "неизпълнимо ниски цени". Предложението на "Никман канал сервиз" направило силно впечатление на шефа на дирекция "Правно и нормативно обслужване". Той толкова се впечатлил от сериозната разлика на дадените цени от "Никман", че отбелязал със забележка, че "фирмата, класирана на първо място, е посочила неизпълнимо ниски цени. Като не ги е отстранила от процедурата, комисията е нарушила разпоредбата на чл. 70, ал. 2 от ЗОП".

Един от конкурентите на фирмата за шахтите в "Младост" и "Владиславово" е обжалвал решението на общината, базирайки се именно на притесненията на шефа на ПНО. Те настояват за това, че комисията е трябвало да изисква средни цени, за да се ориентира какви са нормалните ставки за изискваната работа, както и да иска обосновка от избрания изпълнител за така ниското им предложение.

Аргументите му не се считат за достатъчно издържани от Комисията за защита на конкуренцията и тя отхвърля жалбата. Причината е, че в надпреварата остават само двама участници, а по закон това не дава възможност да се направи осредняване.

След проливните дъждове преди близо месец затлачените шахти влязоха във фокуса на общественото внимание. Оказа се, че заради протакане по необясними причини на обявената още през април обществена поръчка договорът с "Никман канал сервиз" е сключен близо половин година по-късно. Каква е причината за това затлачване на процедурата, обаче така и не стана ясно. Сега остава въпросът, ако в действителност цените на "Никман канал сервиз" са толкова ниски, че това да направи впечатление на висш общинар, има ли база за притеснение, че те може да се окажат за сметка на по-ниско качество на изпълнението на възложените задачи.

Източник: в. Народно дело

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).