Общината ще иска отсрочка за погасяване на главница по кредит

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:20 / 11.09.2012
1397
Община Варна ще поиска отсрочка за погасяване на главницата по договора, с който й бе отпуснат кредит от фонд ФЛАГ ЕАД за допълнителни дейности по европроекта за ремонт на Социалния учебно-професионален център "Анастасия д-р Железкова". Финансовата комисия към ОбС одобри предложението за удължаване на срока с една година, но шефът на ресорната дирекция Стефка Господинова, предупреди, че предстои дълга процедура. Никой няма да ни даде отсрочката автоматично. Трябва да получим съгласие от ФЛАГ, а това няма да е лесно, тъй като и те изпитват недостиг на средства, обясни общинската ковчежничка.

От внесената преписка става ясно, че още преди повече от година и половина администрацията е изискала да й бъде изплатена безвъзмездната сума от 3,7 млн. лв. по проекта. 2 месеца след приключването на ремонта - на 15 и 16 юни 2011 г., екип на МРРБ извършил проверка на място и уведомил общината, че ще й бъде платено, щом завършат необходимите допълнителни строително-ремонтни работи. Тъй като те не били предвидени в бюджета на проекта, местната власт покрила разходите чрез договор с ФЛАГ. Оказало се, че обществените поръчки отнели доста време и план-графикът за изпълнението на дейностите бил прекроен.

В момента комисия от съветници проучва казуса, но все още не сме получили изисканите документи, припомни местният депутат от "Атака" Станислав Темелков. На юлската сесия колегата му Ивайло Бояджиев алармира, че невъзстановената по европроекта сума отваря дефицит в местната хазна.

Източник: Днес +


Виж коментарите (0)

Още по темата (5):
14.12.2011 Близо 9,5 млн. лв. от банковия заем са усвоени, изхарчени са парите за ремонт на пътищата
01.12.2011 Общината усвоила 4,8 млн. евро от планирания банков заем от 6,1 млн. евро
17.11.2011 Отпускат кредита от 6 млн. евро на община Варна
27.09.2011 Общината отново пробутва скандален кредит
17.09.2011 Общината пак се пробва за банков заем
Още новини от Новини от Варна:
Потоп във Варна: Вижте това видео
Нагла кражба във варненски мол!
Самоубийство потресе Варна рано тази сутрин! Мъж скочи от Аспарух...
Слънчево ще бъде времето по морето днес
Избраха новата Miss Globe Bulgaria на церемония във Варна
Проблемът с изборите във Варна остава нерешен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).