Общината ще следи почистването и транспорта с камери и GPS

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:58 / 16.08.2011
1081
Зала за видеонаблюдение в района на общината и за контрол на снегопочистващитe и сметопочистващите фирми, представиха пред журналисти кметът на морската столица Кирил Йорданов и зам.-кметът по сигурността ген. Веселин Петров.

Помещението се намира в сградата на Община Варна. Оборудването му все още не е напълно завършено и има още доста работа по него, но това е свързано с финанси и ще го направим постепенно, каза зам.-кметът. Той допълни, че при кризисни ситуации градоначалникът и щабът ще могат да наблюдават дадените ситуации и конфликтните точки.

В залата са разположени GPS системи на "Градски транспорт" и на сметосъбиращите машини, посочи ген. Петров. Той каза още, че зимата на общината ще бъдат предоставени и системите на снегопочистващите фирми, за да може да се контролира работата, която извършват.

Идеята на новосъздадената зала е контрол върху всичко, което се движи и харчи общински пари, заяви кметът Кирил Йорданов. Той разясни, че това ще помогне да се избегнат излишни курсове с вдигнати гребла на коли от снегопочистващите фирми, да се следи градския транспорт и да се облекчава движението. Градоначалникът заяви, че от функцията от видеонаблюдението, която общината финансира с милиони, може да се използва онова съдържание, което е допустимо извън целите на полицията.

Достъпът до залата ще бъде ограничен. До момента вложените средства са 10 000 лева, посочи ген. Петров. Кметът коментира, че с тях ще се спестят на общината стотици хиляди лева само за един сезон.

Източник: Дарик


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).