Общината стартира анти-СПИН кампания

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:48 / 13.05.2010
1263
Ограничаване разпространението на ХИВ/СПИН е важна част от дейностите на община Варна по превенция на рисковото поведение сред децата и младите хора на града. По повод 16 май - Международният ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН, община Варна, дирекция „Превенции" организира Антиспин кампания "Заедно, ние сме решението". Кампанията ще започне днес и ще продължи до 16 май.

В Кампанията ще участват представители на над 30 институции и организации - студентски и младежки организации, НПО, здравни заведения, университети, училища, младежка група към Консултативния съвет по превенция на ХИВ/СПИН. В рамките на Кампанията на 13 май ще се проведе дискусионен форум и младите хора, представители на местата власт, здравни заведения, неправителствени организации ще се запознаят и ще дискутират проблемите на хората, засегнати от ХИВ/СПИН. В организираните 5 пункта с мобилни медицински кабинети варненци ще могат да се изследват за ХИВ анонимно и безплатно.

Във всички университети, средни училища и в централната част на града ще бъдат раздавани образователни и превантивни материали. Кампаниата ще завърши на 16 май с възпоменание на жертвите на СПИН на пл. "Севастопол". Това е поредната проява на обединените усилия на организациите, ангажирани с превенцията и контрола на ХИВ/СПИН във Варна.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).