Общината събра почти половината данъци

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:41 / 05.06.2009
1014
47 на сто от заложените в бюджета приходи от местни данъци и такси вече са събрани. Това каза шефката на дирекция "Местни данъци и такси" Венцеслава Коева. В общинската хазна до този момент са влезли около 42,6 млн. лв., уточни тя. Най-добра е събираемостта при данък сгради и такса смет, добави Коева. Таксата за сметосъбиране и сметоизвозване са инкасирани 55 на сто от заложените постъпления, което в нетно изражение е около 12 млн. лв. Малко по-малко са постъпленията от налога върху собствеността, от който до този момент общината е събрала 10,3 млн. лв. Единственото перо, в което имаме значителен спад на приходите, е данъкът върху сделки с имоти, отбеляза шефката на местните налози.

Все още обаче не са правени анализи за това как върви събираемостта на приходите. Такива щели да се извършат в края на полугодитието, уточни Коева. Тя добави, че трудно било да се съпоставят резултатите и спрямо постигнатото през миналата година. Тогава, заради промените в нормативите беше дадена възможност на гражданите да плащат налозите си с отстъпка до края на юни. Ето защо основна част от постъпленията в местната хазна са реализирани именно тогава. Сега срокът беше април месец. Отбелязвало се и известно завишение на приходите от административни услуги. Това може да се дължи на повишението на цените на някои от услугите, което беше въведено през тази година.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).