Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Общината търси майстори за 1 млн. лв., за да поддържат сградите й
Автор: Екип Varna24.bg 11:08 / 03.09.2011Коментари (0)1177
© Varna24.bg
Община Варна търси фирма, която да поддържа административните и жилищни сгради, които са нейна собственост за следващата една година. За това от този и от следващия местен бюджет ще бъдат платени общо 1 млн. лв.
Обявата за обществената поръчка уточнява, че задачата е да се извършват различни монтажни и демонтажни работи, поддържане на ВиК и елинсталациите, измазване и боядисване и като цяло целия спектър от строителни дейности. Интересна подробност е, че сред обектите за поддръжка са споменати и самосрутващи се сгради, но не се уточнява кои са те.

Служители на общината, които имат пряко отношение към поръчката, отказаха да дадат подробности по въпроса. Една от задачите на фирмите ще е да ремонтира и общински апартаменти, отдадени под наем на нуждаещи се граждани. Не е тайна, че местната администрация в последно време търси начини да ги продаде на обитателите им, дори и на минимална цена, само и само да привлече свежи пари в хазната. Много от наемателите обаче отказват, защото искат преди това да бъдат направени необходимите от години основни ремонти на жилищата.

Според специалисти условията на поръчката са изготвени така, че тя да бъде спечелена от някоя голяма строителна фирма. Те оставят общинската фирма "Жилфонд" за пореден път извън кръга на потенциалните изпълнители, въпреки че част от дейностите могат да бъдат възложени директно на нея.

Кметът Кирил Йорданов бил сигурен, че ще спечели изборите и именно за това не се ограничавал в пускането на нови и нови обществени поръчки, които ще се плащат през следващия мандат. Това било обяснението както за новия "майсторски" конкурс, така и за търсенето на проектант на нови пътни обекти. За последната поръчка съобщава сайтът на общината. Поръчаните проекти са за нови пътни връзки и обекти, в това число разширяване на бул. "Хр. Смирненски" от ул. "Прилеп" до бул. "Осми Приморски полк", на бул. "Янош Хунияди" и поредния етап на бул. "Левски".

Същата увереност на кмета, че ще остане още един мандат на власт, била причината за спирането на скандалната поръчка за уличното поддържане и строителство до 2014 г. на обща стойност 228 млн. лв. Тя щяла да бъде пусната наново след изборите и да запази статуквото в разпределението в пътните дейности, каквото е в момента, твърдят източници от общината.

Източник: в. Народно дело









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
Влизането на България в Шенген
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Отношенията София-Скопие
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: