Общината търси нови фирми за зимна поддръжка на пътищата

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:38 / 07.05.2009
988
Община Варна търси фирми, които да се грижат за снегопочистването на варненските улици. Обявената от администрацията обществена поръчка обхваща зимните сезони от 2009 до 2012 г. Освен стандартните мероприятия по разчистване на пътните платна от снега и опесъчаването или насипването с химически материали, от изпълнителите се изисква да дават и 16 или 24-часови дежурства.

Градът е разделен на 3 зони, като за всяка от тях ще бъде сключен отделен договор. От кандидатите се изисква да разполагат със собствени технически средства за снегопочистване. Освен това изпълнителите е необходимо да имат и склад, който да побира поне 500 т осолен пясък, 400 т магнезиева луга, 20 т антилед и 1200 тона техническа сол.

Финансирането за изпълнение на поръчката ще се осъществява от бюджета на общината за следващите години. Според обявлението може да се ползват и средства от облигационен заем, както и програми, одобрени и финансирани от Междуведомствена комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет. В тази насока ще се разчита и на целеви средства, предоставени на Варна от национална агенция "Пътна инфраструктура" за зимно поддържане,средства, отпуснати от междуведомствената комисия за бедствия и аварии за ликвидиране последствия от тежки зимни условия и други програми, в които община Варна е участвала и има одобрение и потвърждение за финансиране за периода 2009-2012г.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).