Общината засилва контрола по събиране на неплатените задължения

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:23 / 23.01.2012
1064
От 1 януари 2012 година дирекция "Местни данъци" към община Варна засилва контрола по събирането на неплатените от физически и юридически лица задължения за данък сгради, такса смет, данък МПС и патентен данък.

Информационната система на дирекция "Местни данъци" е обвързана с Агенцията по вписванията и със сектор "Пътна полиция", КАТ - Варна и получава информация от тях. ДАИ-Варна, повишава контрола върху пунктовете за извършване на годишен технически преглед и автомобилите с неплатени данъци няма да могат да преминават през годишен технически преглед.

Община Варна напомня на всички данъчно задължени лица, че срокът за подаване на декларации за новопридобити имоти и моторни превозни средства (по чл. 14 и чл. 54 от ЗМДТ) е 2 месеца от датата на придобиване на собствеността. В случай на неподаване на декларации в законоустановения срок по ЗМДТ, органите по приходите от дирекция "Местни данъци" ще предприемат действия на основание чл. 107, ал. 3 от ДОПК за служебно облагане на партидите.

Предстои на интернет страницата на община Варна да бъде публикуван списък на всички физически и юридически лица, които имат неплатени данъчни задължения до 31 декември 2011 година.

След направен анализ се установи, че в общинската информационна система има 4 400 физически лица, които ползват данъчно облекчение за основно жилище за повече от един имот. До лицата са изпратени съобщения за посещение в съответния данъчен офис и отстраняване на несъответствията. В случай на неизпълнение в посочения 14-дневен срок, след 20 февруари 2012 г. органите по приходите в дирекция "Местни данъци" ще предприемат действия за служебно облагане на партидите.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).