Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Общинска полиция спира да съществува, възражда се под нова форма
Автор: Екип Varna24.bg 11:04 / 22.03.2012Коментари (3)2340
© Varna24.bg
Най-късно от средата на април Общинска полиция ще престане да съществува в сегашния си вид. Четири месеца по-късно пък структурата, която отговаря за охраната на обществени мероприятия и на някои административни сгради, контрола на паркирането и др., ще се възроди под нова форма, този път на подчинение на кмета.

Униформените служители, които работеха в звеното, чийто статут беше често атакуван до този момент, вече са получили своите предизвестия за прекратяване на трудовите взаимоотношения. Докато временно Общинска полиция не съществува, нейните функции ще бъдат поети от областната дирекция на МВР, съобщи главният секретар на общината Михаил Куликов. Това ще стане по силата на договор, а плащането от страна на общината ще става на час за времето, в което полицаите работят по общински събития или обекти.

"В момента плащаме много за издръжката на Общинска полиция, може би около 100 000 лв. на месец, но точно колко, трябва да кажат финансистите", каза още Куликов, който не можа да каже колко служители има звеното. Той обаче даде ясно да се разбере, че новата структура при всички случаи ще бъде със свит щат. "Поставена е задача на ресорната дирекция да прецени колко униформени не са нужни и на кои места не можем да минем без полицаи. За мен например не е ясно защо трябва да има полицай до детектора за метал на входа на общината или на влизане в областната администрация", добави главният секретар на общината.

МВР няма да вземе всички освободени

Полицаите, които ще бъдат освободени със закриването на Общинска полиция, ще бъдат приети на работа в ОД на МВР, съобщиха от общината. От областната дирекция обаче дадоха да се разбере, че това няма да става автоматично и не е сигурно, че всички служители на звеното ще запазят униформите си. От пресцентъра на дирекцията подчертаха, че приемането на работа ще става след атестация на качествата на всеки общински полицай поотделно. Оттам също така заявиха, че проблемът в никакъв случай не е в бюджета, а в това да се отсеят тези, които не се справят със задълженията си.

От община Варна пък поясниха, че цялата материална база на старата Общинска полиция се запазва в тяхно владение заедно със служебните автомобили. Колите и останалата техника ще бъдат използвани от новото общинско полицейско звено, когато бъде създадено.

Източник: в. Народно дело









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
"контрола на паркирането":):):) на Чаталджа заработи колонката за платено паркиране и колите се изнесоха на платното. контрол - таратанци
Aнонимен
на 22.03.2012 г.
0
 
 
"контрола на паркирането" - пак да го напиша - тия тутманици от Общинска полиция не само , че трябва да ги уволняват, но и да връщат заплати. Последно четох, че били 160 души. Какво са правили след като всеки паркира както му падне в града?
Aнонимен
на 22.03.2012 г.
0
 
 
е*аси градът-държава, адютанта на кмета ще командва полицията!!!!! Все е бивало простотии но чак пък толкова!!!! Да ви е живо и здраво новото ръковдоство варненски ченгета!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Кралица Елизабет II почина!
Отношенията София-Скопие
Бюджет 2024
България и Войната в Украйна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (458) 14%
Добре, но можеше и по-добре (440) 14%
Не се справи (620) 19%
Пълна трагедия (1720) 53%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: