Общинската фирма "Пазари" вложила 400 000 лв. антикризисно

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:14 / 25.05.2010
883
Над 400 000 лв. инвестиции е направила общинската фирма „Пазари" през миналата година. Това съобщи прокуристът на дружеството Владимир Михалчев. Вложенията са част от инвестиционната програма на „Пазари", но са станали и вид антикризисна мярка. „Дружеството беше с тотално амортизирана материално-техническа база. Много голяма част от обектите на пазарните площадки бяха толкова остарели, че трябваше постоянно да се ремонтират. Освен че бяха неугледни и се разпадаха. Случвало се е, когато работниците отиват да ги поправят, буквално да им остават в ръцете", разказа Михалчев. Той допълни, че всеки такъв ремонт е коствал много разходи. Именно за това фирмата започнала да подменя поетапно обектите си. „На местата, където изградихме нови сергии и павилиони, нуждата от ремонти отпадна и така свихме голяма част от раходите си", обясни шефът на „Пазари".

Всички сергии на Синия пазар срещу катедралата са подновени. Изградени са и десетки нови обекти на Централния пазар. Там стари и грозни временни бараки са подновени с модерни стъклени дюкяни. Успоредно с това се работи и по доизграждането на Рибната борса. Старото хале бе съборено и на негово място ще изникнат индивидуални павилиони, които ще отговарят на всички санитарни изисквания за продажба на риба, припомниха от „Пазари".

Съкращения на харчовете в дружеството е имало и в други пера. „Работна заплата, щат, свити разходи за консумативи, всичко", посочи шефът на фирмата. След съкращенията в дружеството са останали 66 щатни служители.

За миналата година общинската фирма е с печалба над 1 млн. лв. „За първи път в историята на „Пазари" се отчитат толкова добри финансови резултати", уточни Михалчев. До тях се е стигнало въпреки кризата и събарянето на над 110 обекта на фирмата, заради реорганизация на движението в района на Централния пазар. „Миналата година не сме вдигали и наемите и те ще си останат същите и през тази", поясни шефът на дружеството. Той допълни, че големият финансов плюс е дошъл от подобрения мениджмънт и оптимизирането на разходите.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)

Още по темата (11):
28.10.2010 Узунов за дивидента от "Пазари": Да не забравим да им вземем парите
22.10.2010 Втори защитник поема делото “Пазари"?
07.10.2010 Чакат 3 експертизи по делото "Пазари"
28.07.2010 Сменят борда на "Пазари"
24.06.2010 Общинският съвет не освободи от отговорност ръководството на "Пазари"
08.06.2010 Съветници гласуват незаконно решение
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).