Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Общинската избирателна комисия във Варна взе важно решение
©
Общинска избирателна комисия (ОИК) във Варна излезе с важно решение. То касае регистрация на Илиян Иванов Карагьозов като независим кандидат за участие в изборите за кмет на район "Приморски“, Община Варна при произвеждане на частични избори за районни кметове на райони "Одесос“ и "Приморски“ насрочени на 20 октомври 2024 г.

В текста на ОИК пише:Съгласно постановено Решение № 9986/04.10.2024 г. на Варненски административен съд по адм.д. № 20247050702315/2024 г., с което по жалба на Димитър Анастасов Карбов, в качеството му на член и представляващ Инициативен комитет, издигащ Илиян Иванов Карагьозов като независим кандидат за кмет на район Приморски -община Варна при произвеждане на частични избори за районни кметове на райони "Одесос“ и "Приморски“, насрочени на 20.10.2024 г., е отменено Решение № 325/24.09.2024 г. на ОИК – Варна, с което е отказана регистрация на Илиян Иванов Карагьозов като независим кандидат за кмет на район "Приморски“ - община Варна, при произвеждане на частични избори за районни кметове на райони "Одесос“ и "Приморски“, насрочени на 20 октомври 2024 г., потвърдено с Решение № 3765 - МИ от 27.09.2024 г. на Централна избирателна комисия, като преписката е върната на Общинска избирателна комисия – Варна за изпълнение на дадените в мотивите на съдебното решение указания по тълкуване и прилагане на закона, а именно: да бъде извършена проверка по чл. 417, ал. 1 ИК, при съобразяване с изискването на чл. 417, ал. 2 ИК, като при констатиране на непълноти или несъответствия – незабавно да бъдат дадени указания за тяхното отстраняване, в подходящ срок.

Съобразявайки дадените от Варненски административен съд указания, ОИК Варна е указала на заявителя в срок до 10:00ч. на 05.10.2024г. да представи списък на подкрепящите за издигане на кандидатурата на Илиян Карагьозов в структуриран електронен вид. Предоставения списък в структуриран електронен вид е предаден на ТЗ ГРАО за проверка.

С оглед изложеното ОИК Варна реши: Регистрира Илиян Карагьозов като независим кандидат за кмет на район "Приморски“ - община Варна при произвеждане на частични избори за районни кметове на райони "Одесос“ и "Приморски“ насрочени на 20 октомври 2024 г., при условията на неприключила проверка на списъка с подкрепящи го избиратели.

Решението подлежи на обжалване пред Централната избирателна комисия в срок до 3 дни от обявяването му, на основание чл. 88, ал. 1 от ИК.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: