Общинската комисия не позволи ляв завой от бул. "Ген. Колев" към ул. "Драва Чех"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:16 / 01.02.2013
999
Общинската комисия по безопасност на движението отказа да одобри разрешаването на ляв завой от бул. "Ген. Колев" към ул. "Драва Чех". В момента той е забранен, но много шофьори, в това число и таксиметрови, нарушават правилата за свое удобство.

Според мнозина от тях този завой дава най-лесен достъп до т.нар. Еврокаре - ул. "Цар Асен" и пазар "Чаталджа". Специалистите на общината обаче са сигурни, че забраната трябва да бъде запазена, за да не се губи основната идея за разширяването на "Ген. Колев" и отпушването на движението по него, при това само година след реконструкцията.

"Ако позволим този ляв завой, скоро там ще трябва да сложим и светофар", коментира зам.-кметът Богдан Караденчев, който ръководи комисията по безопасност на движението. Макар че сегашното положение със забраната остана в сила след гласуване, комисията стигна до извода, че е необходимо да се мисли за разширяване на ул. "Драва Чех", която и без друго е сред обектите за улична рехабилитация за тази година.

Източник: в. Народно дело

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).