Общински съветник се опъна на "легналите полицаи“ във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
15:18 / 06.10.2012
900
Общинският съветник от ГЕРБ Марио Шиваров отправи сериозна критика срещу поставянето на новите ограничители на скоростта във Варна. Според него те проваляли "зелената" вълна по основните улици и булеварди, защото шофьорите трябвало да намалят прекалено много скоростта, преди да стигнат следващия светофар. Шиваров обясни, че "легналите полицаи" трябва да се правят като в Бургас, където пешеходните пътеки са вдигнати на нивото на бордюрите на тротоарите. Гумените препятствия, поставени във Варна, не вършили толкова добра работа. "Разбирам, че трябва да се пази животът на пешеходците и най-вече на децата, но трябва ли заради това да се изнервят шофьорите?", попита съветникът от ГЕРБ по време на заседанието на транспортната комисия към местния парламент.

В отговор друг представител от ГЕРБ зам.-кметът Димитър Николов заяви, че поставянето на препятствията било, защото родителите на загинали по улиците деца били "прекалено настоятелни". Именно това накарало министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов да застане твърдо на позицията за поставяне на ограничителите. Самият Николов пък заяви, че по-голям проблем за него е не това, че шофьорите трябва почти да спират, за да ги преминат, а как ще ги минават снегорините през зимата. Въпреки проведения дебат комисията не взе определено становище по въпроса с "легналите полицаи".

Източник: в. "Народно дело"


Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).