Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Общо 42 години затвор за група, организирала трафик на жени
Автор: Екип Varna24.bg 15:47 / 20.11.2008Коментари (0)513
Общо 42 години затвор присъди Апелативният съд във Варна на  престъпна група за трафик на жени, склонявани да проституират у нас и в чужбина. Лидерът на групата е Евелин Димов с прякор Иво Джуджето получи най-тежкото от наложените наказания.6 години и 11 месеца затвор и 15 000 лв глоба. Въззивната инстанция отмени присъдата на Варненския окръжен съд в оправдателната й част, с която Евелин Димов, Александър Иванакиев, Красимир Тодоров, Янко Димитров, Митко Панайотов Тодор Тодоров и Димитър Димитров - всички от Варна бяха оправдани по обвиненията да са извършвали трафик на пострадалите жени в чужбина.

За всяко едно от 19-те момичета, чийто трафик у нас и в чужбина е организирал ,в съучастие с другите подсъдими Евелин Димов получи наказание по 4 години и 11 месеца лишаване от свобода и по 15 000 лв глоба. Към този размер на най-тежкото от наложените му наказания, на основание чл.24 от НК съдът прибави  още 2 години затвор и така общият размер на присъдата за Иво Джуджето стана 6 години и 11 месеца и 15 000 лв глоба. Александър Иванакиев, Красимир Тодоров, Янко Димитров, Митко Панайотов и Димитър Димитров  получиха наказание за всяко едно от момичетата, чийто трафик са организирали по 4 години „лишаване от свобода" и по 5000 лв глоба. Апелативният съд завиши с 2 години  определеният общ размер на всяка една от техните присъди. Така всеки един от петимата ще изтърпи по 6 години затвор и ще дължи по 5000 лв глоба. Единствената част от първоинстанционната присъда, която Варненският апелативен съд потвърди бе тази на Тодор Тодоров - признат за виновен  за свождането към проституция на 5 момичета на територията на курорта „Зл.Пясъци". Неговото наказание е 10 месеца лишаване от свобода и глоба в размер на 2500 лв.

Присъдата на Варненския апелативен съд може да бъде обжалвана пред ВКС  в 15 дневен срок.

Пресслужбата на съда припомня, че групата била създадена през лятото на 2001 година от Евелин, който се познавал с всички подсъдими по делото. „Бизнесът" се състоял в набирането на момичета, склоняването им към проституция, осигуряването на условия за тази цел във Варна и на територията на к. .к-с „Зл.пясъци", а в последствие и транспортирането им към Брюксел. Като ръководител Евелин създал строга субординация, контрол и подчинение върху цялата дейност на групата. Останалите подсъдими имали различна роля и участвали по различен начин.

Иванакиев организирал, контролирал и непосредствено следил проституиращите момичета в курорта „Зл.пясъци", събирането и отчитането на средствата и взел участие в извеждането на част от жертвите в чужбина. През 2005 година пак той организирал и контролирал дейността на клуб „Алекс" във Варна, където момичетата са изпълнявали секс услуги срещу заплащане. Панайотов бил човекът който изпълнявал и наказателните акции спрямо „провинилите" се момичета, които укривали пари.

Димитър  Димитров участвал в престъпната група от 2001 до  февруари 2004 год,  като  охранявал и контролирал проституиращите в курорта „Зл.пясъци". Красимир Тодоров и Янко Димов поели основно дейността по международния трафик на жените до столицата на обединена Европа, настаняването им в квартири в Брюксел, уреждането на работните им места на „витрина".  Те инкасирали „заработеното" , връщали и отчитали парите в България на Евелин.

Трафикът на момичета към Кралство Белгия започнал през 2003 година. Повечето от жените били отвеждани до Брюксел с обществен транспорт или с наети от групата коли. Всички работели на улицата с витрините и получавали около 50 и по-малко от 50% от заработеното. Стотици хиляди евро  е спечелила групата от проституиращите българки и трафика им в Кралство Белгия.

Пресслужбата припомня, че през м.септември миналата година  ВОС допусна обезпечение на  бъдещия иск на Комисията  за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност /Комисията  Кушлев/ срещу Евели Димов и други лица с цена на иска  158 897,17 лв. Съдът наложи възбрана върху няколко недвижими имоти на Евелин, както и запор върху негови и на 7 годишната му дъщеря банкови сметки в различни банки, запор на дружествени дялове на фирма, в която Димов е съдружник с Янко Димитров и Красимир Тодоров.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Български тенис
Отношенията София-Скопие
Отбелязване на Деня на Независимостта
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: