Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Обсъждат доброволческия труд в България
Автор: Екип Varna24.bg 15:16 / 05.05.2010Коментари (0)766
© Varna24.bg
Сдружение за доброволчески труд "Си Ви Ес България" и община Варна канят варненци да участват в среща-дискусия на тема "Заедно е по-добре", която ще се проведе на 11 май 2010 година, от 17:30 ч., в "Концертна зала" на Младежкия дом.

Настоящата покана е насочена към организации и институции, работещи с доброволци; представители на местните власти, отговорни за осъществяването на младежките политики; представители на медиите и всеки, който определя себе си като доброволец или би искал да бъде такъв.

Срещата е част от проекта "Заедно е по-добре - създаване на информационна мрежа за доброволчеството в България" и главен акцент в нея ще бъде представянето на база данни, която е основен инструмент за работата на тази мрежа.

Опитът, познанията, както и активното участие ще бъдат изключително полезни за успешното завършване на проекта и многообещаващо начало на мрежата за доброволчеството в България.

Сдружение за доброволчески труд „Си Ви Ес България" съвместно с Информационна мрежа БлуЛинк работи по проекта „Заедно е по-добре - създаване на информационна мрежа за доброволчеството в България". Целта на тази обща инициатива е да се подобри комуникацията и взаимодействието между организациите и институциите, работещи с доброволци и хора, които искат да се включат в доброволчески дейности на територията на България, да се повиши информираността относно доброволчеството и да се представят възможностите за доброволческа дейност в България.

Проектът „Заедно е по-добре" стартира през септември 2009 г. и се стреми да създаде доброволческа мрежа, която да насърчава и поддържа развитието на доброволчеството в България. Главната цел е изграждането на общодостъпна онлайн база данни, която да улеснява обмена на информация относно възможностите за доброволческа дейност в България.

Това е едногодишен проект, който се състои от два етапа. През първия етап „Си Ви Ес България" направи проучване на най-добрите чуждестранни практики, свързани със съществуващи доброволчески мрежи. С помощта на получените от изследването резултати определихме параметрите на нашата база данни. Следващата стъпка беше организирането на форум за доброволчеството, който даде възможност на български неправителствени организации, институции, местна власт и компании, които работят с доброволци или предлагат възможности за доброволчески труд, да дискутират параметрите на едно бъдещо сътрудничество помежду си. Получената по време на форума информация беше взета предвид в преработването на базата данни, последвало форума. Базата данни ще улесни работата на приемащите и изпращащите доброволчески организации и по този начин ще бъде основа за работата на бъдещата мрежа.

Вторият етап на проекта е свързан с представянето и популяризирането на базата данни в цялата страна, за да бъдат информирани заинтересованите организации и институции относно възможностите, които тази мрежа предлага.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Отбелязване на Деня на Независимостта
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Първа лига сезон 2024/25
Крал Чарлз е болен от рак
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: