Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Обучават съдебни служители по инициатива на ВСС
Автор: Екип Varna24.bg 09:52 / 18.06.2008Коментари (0)716
Радка Петрова - член на ВСС и председател на Комисия "Професионална квалификация, информационни технологии и статистика" към ВСС ще открие на 19 юни 2008 г. двудневно обучение на служители от съдилищата на тема: "Новите статистически форми и уеднаквяване на практиката при изготвянето им в съответствие с препоръките за организационна оптимизация, съдържащи се в информационната стратегия за българската съдебна система и въведените европейски стандарти. Проблеми при попълването на новите статистически форми". Обучението се организира в курортен комплекс "Св.Св. Константин и Елена", хотел "Адмирал", Конферентна зала.

Програмата предвижда доклади и дискусия относно: изготвяне на статистическа информация по наказателни и граждански дела в апелативните и районни съдилища, подготовка и изготвяне на статистическа отчетност за районните и окръжните съдилища и др..

Висшият съдебен съвет изисква и обобщава на всеки шест месеца информация от съдилищата, прокуратурите и от Национална следствена служба за тяхната дейност. Съветът изготвя и внася в Народното събрание до 31 май обобщен годишен доклад за своята дейност и дейността на Инспектората към Висшия съдебен съвет, както и годишните доклади на Върховния касационен съд, на Върховния административен съд и на главния прокурор.

По утвърдените статистически форми информацията по видове дела за различните съдилищата - апелативни, окръжни, районни към окръжните центрове, другите районни и военни съдилища се събира по електронен път и консолидира по видове съдилища и по видове дела. Събраната статистическа информация се обобщава и се подготвят отчети за дейността на всички съдилища в съдебната система.

Цялата статистическа информация, съпоставена с щата и заетата щатна численост се използва за изчисляване на натовареността на магистратите и действителната им натовареност на база действително отработеното време, извършва се преценка на натовареността на отделните съдилища и на нуждата им от кадрово обезпечаване. Това е важен инструмент в дейността на ВСС при вземане на управленски и кадрови решения.

Консолидираната статистическа информация от съдилищата, наред с докладите на Прокуратурата и следствието заема важно място и в обединителния доклад за цялостната дейност на съдебната система.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Бюджет 2025
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: