Объркали антракса с "червен вятър", мъжът го пипнал от животните

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
15:08 / 23.01.2012
2413
Регистриран като болен от Антракс се оказа с "червен вятър" във Варна. 54-годишният мъж постъпил в болница в началото на месеца. Микробиологичните изследвания не потвърждават антракс, но имаме клинична диагноза, обясни д-р Светла Станева, шеф на надзора за заразните болести в Районната здравна инспекция. Оттам са уведомили ветеринарните лекари.

"Пациентът е от село Гроздьово и отглеждал домашни животни. В никакъв случай не е антракс, а червен вятър. Това е поредният пациент с такива съмнения, които изследванията категорично отхвърлиха и са отрицателни", заяви д-р Диана Радкова, шеф на инфекциозната клиника към университетската болница "Света Марина".

Пациентът вече е изписан. Човекът имал болезнен оток на ръката, а червения вятър пипнал от животните, които гледал на двора си, каза д-р Радкова. При антракса болестта протича остро, с тежка интоксикация и възпалителни изменения в белите дробове при белодробната форма или на червата при чревната форма.

Източник: в. "Стандарт"


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).