Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Обвинен в отвличането на сина на добрички бизнесмен остава в ареста
Автор: Екип Varna24.bg 15:29 / 15.07.2008Коментари (0)1051
© Varna24.bg
37 годишния Петър Петров от Добрич, срещу когото има повдигнати обвинения за тежки престъпления - отвличане на сина на добричкия бизнесмен Йордан Иванов и изнудването му, съпроводено със заплахи за убийство на отвлечения ще продължи престоя си в ареста. Днес Варненският апелативен съд потвърди определението на Окръжен съд Добрич от 2 юли тази година, с което е било отказано изменението на процесуалната мярка за принуда в по-лека. Защитата на Петров настоява в жалбата, че на досъдебното производство, което продължава вече девети месец се допускали сериозни нарушения.

Пресслужбата на съда припомня, че Петров е в следствения арест от края на месец октомври миналата година, когато беше обвинен, че е отвлякъл Иван Иванов, в съучастие с Дончо Славов и с други лица. Според въззивната апелативна инстанция добричкият съд е изложил подробни, задълбочени и мотивирани съображения, които обосновават предположението, че Петър Петров е съпричастен към престъпленията, за които се разследва. Преди по-малко от месец спрямо него са повдигнати три обвинения за тежки престъпления сред които отвличане, изнудване и заплахи. В тази насока законосъобразно Добричкият окръжен съд е обсъдил писмените и гласните доказателства, събрани на досъдебното производство. Отвличането е било обмислено и планирано в детайли, извършено е на 7 януари 2006 година, като е било предшествано от подготовка на къща в едно добричко село, където заложникът е бил отведен. ДНК експертиза установила по-късно, че именно в този дом е бил държан Иван. Отвличането е било извършено в съучастие с трето лице.

Престъпленията са тежки по смисъла на закона и за тях се предвижда наказания от 3 до 10 години затвор за отвличането и от 5 до 15 години за изнудването. Варненският апелативен съд потвърди като законосъобразни и изводите на първоинстанционния съд, че с оглед тежестта на обвиненията и високата обществена опасност на престъпните деяния най-адекватната мярка за процесуална принуда на този етап спрямо Петър Петров е „задържане под стража". Определението на апелативната инстанция не подлежи на обжалване.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
България и Войната в Украйна
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Български тенис
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: