Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Обвиненият в убийството на Радостина лъжел адвокатите си
Автор: Екип Varna24.bg 10:12 / 27.04.2009Коментари (0)1581
© Impact Press Group
Обвиненият в жестокото убийство на 21-годишната Радостина Евтимова лъжел адвокатите си, пише в днешния си брой "Позвънете Новини", позовавайки се на свои източници. Синът на общинския съветник и лидер на СДС-Варна Цанко Цветанов поднасял различни версии за това какво се е случило във фаталната нощ пред своите защитници и баща си. Тялото на студентката от Икономическия университет във Варна бе намерено на 7 март от сестрата на момичето. Патолозите констатирали по тялото на Радостина 53 прободни и прорезни рани, причинили смъртта й. Няколко часа след това бе задържан Георги Цветанов, като му бе повдигнато обвинение в умишлено убийство.

"Вярно е, че имаше някои разминавания в обясненията на клиента ми, но не мога категорично да кажа дали е искал да излъже, или не. Възможно е да не си спомня добре някои подробности", обясни единият от тримата адвокати на Георги - Тодор Касабов. Соченият от прокуратурата за извършител на бруталното престъпление обаче поднасял коренно различни версии за това какво всъщност се е случило в нощта на трагедията, коментираха близки до защитниците на Цветанов. Той отказвал да дава каквито и да е обяснения по случая пред разследващите органи. Близки до разследването коментираха, че обяснения от негова страна няма да са нужни за осъдителна присъда, защото прокуратурата вече е събрала почти целия набор от доказателства, които категорично потвърждават вината на 21-годишния състудент на Радостина.

"Почти всички експертизи са готови. Очакваме само изпратените в Националния институт по криминалистика и криминология ДНК анализи", каза зам. окръжният прокурор на Варна Радослав Лазаров, който е и наблюдаващ делото обвинител. Те най-вероятно ще бъдат готови до края на тази седмица и изпратени на прокуратурата. Ако кръвта по намереното и иззето от дома на Георги дамско бельо се окаже на убитото момиче, това ще е достатъчно Цветанов да бъде "закован" в съда. По повод публикации, че родителите на момчето са знаели за престъплението, прокурор Лазаров обясни, че думите му са били цитирани буквално, но без да е тълкуван контекстът. "Бях цитиран директно: "Нямам съмнение, че родителите на обвиняемия са знаели", т.е. нямам подозрения, че са знаели, а не както беше афиширано - в коренно противоположния смисъл", коментира прокурор Лазаров.

Източник: в. "Позвънете новини"




Още по темата: общо новини по темата: 148
06.03.2013 »
06.03.2012 »
06.03.2011 »
21.01.2011 »
19.01.2011 »
19.01.2011 »
предишна страница [ 1/25 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Български тенис
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Отношенията София-Скопие
Отбелязване на Деня на Независимостта
Международен технически панаир 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: