Обвиненият в убийството на крайбрежната алея остава в ареста

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:00 / 12.08.2008
2017
Стилиян К. Жеков, обвинен затова, че на 9 август причинил по непредпазливост вследствие на умишлено нанесена тежка телесна повреда смъртта на Константин Щерев, от днес е с постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража", определена от Варненския окръжен съд. 29 годишният варненец е привлечен като обвиняем по дознание на ОДП Варна на 10 август, след като в първите часове на предния ден след няколко удара по главата и тялото, 23 годишният Константин от Стара Загора намери смъртта си на крайбрежната алея до плажна дискотека.

Съдът прецени събраните в първите три дни гласни и други доказателства, които обосновават предположението, че Стилиян е автор на престъплението, довело до нелепата смърт на момчето. Свидетелски показания дадени пред съдия, разпознаване, както и признанията на Стилиян обосновават извода на съда, че към настоящия момент правилна и законосъобразна процесуална мярка за принуда е "задържането под стража". Въпреки чистото съдебно минало на Стилиян Жеков, съдът се съобрази с начина на извършване на престъплението и интензитета на ударите, нанесени върху пострадалия младеж, когото Стилиян нападнал в гръб. Ударите са били повече от един и то в различни части по тялото на Константин. В хода на съдебното заседание днес стана известно, че все още не е готова съдебно -медицинската експертиза, която трябва да изясни точната причина за смъртта на момчето. Въпреки, че Стилиян е дал своя версия за инцидента, следствените действия, които предстоят ще проверят всички твърдения. Предстои събирането на нови гласни доказателства, свързани с разпити на свидетели на трагичния инцидент, както и провеждането на множество експертизи.

Според съда ако е с по-лека мярка за неотклонение Жеков може да се опита да повлияе върху важни свидетели. За престъплението, в което се обвинява Стилиян законът предвижда наказание от 3 до 12 години лишаване от свобода. Всички тези обстоятелства водят съда до извода, че е завишена обществената опасност на обвиняемия и ако е на свобода той може да се укрие, или да извърши друго престъпление.

Определението на ВОС може да бъде обжалвано пред въззивната инстанция на 19 август от 11,00 часа.


Виж коментарите (0)

Още по темата (4):
19.08.2008 Домашен арест за обвинения в непредумишлено убийство на крайбрежната алея
12.08.2008 Гледат мярката за неотклонение на задържания за убийство на плажната алея
11.08.2008 Убиха 24-годишен младеж на плажната алея
10.08.2008 Убиха младеж заради флирт
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).