Обвиниха в авторитаризъм комисията по спорт към ОбС

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:32 / 18.03.2010
862
Постоянната комисия за младежки дейности и спорт към Общински съвет - Варна „не се съобразява с компетентното мнение на специалистите в Обществения съвет по спорт и действа авторитарно и високомерно, което не е в полза на варненския и българския спорт", заявиха в писмо до председателя на местния парламент и кмета на града, подписано от Симеон Варчев. Гневното писмо е по повод решение на комисията от 11 март т.г., с което бяха направени промени в Наредбата за финансово подпомагане на спортните клубове, стана ясно от днешното заседание на комисията по младежки дейности и спорт.

Спортните деятели считат, че направените изменения поставят в крайно неизгодно и ощетяващо положение варненски спортове, допринесли най-много за славата на Варна и България, като борба, щанги, бокс, тенис на корт и др. В писмото се споменава и името на общинския съветник от „Нашия град" Валентин Милков, пристрастен към плуването и под чието основно давление били направени промените. Самият той пък на свой ред обвини Обществения съвет в бездействие, тъй като експертите там също не считали наредбата за идеална, но вече три години не предложили нищо за подобряването й.

След близо два часа обсъждане в комисията мненията „за" и „против" начина, по който да се процедира нататък, не доведоха до консенсус и скандалът остана висящ. На едната страна бяха председателят на комисията Тодор Мутафов от ОБТ и Валентин Михов от „Нашия град", а на другата - Огнян Къчев и Анна Радева от групата на БСП в Общинския съвет. Шефката на ресорната дирекция в общината Калинка Попстефанова посочи, че проблемът е много сериозен; в града се развиват повече от 50 вида спорт в повече от 150 клуба. Община Варна се старае да подпомогне всички спортове и да ги запази, каза Попстефанова.

Източник: Днес +


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна няма да има ток днес
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).