Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Обвиниха варненски прокурор в самоуправство
Автор: Екип Varna24.bg 18:24 / 18.04.2010Коментари (0)1462
ато по образувано досъдебно производство от склад в село Крумово са иззети 1800 тона слънчогледово семе, което после бързо е върнато, но не на законовия собственик, а на трето лице. Скандалната информация бе изнесена от Йордан Бахчеванов, представител на фирма „Мото медия" ЕООД, която претендира да е законовият собственик на слънчогледа.

По този повод във Варна бе дадена пресконференция, на която присъстваха двама адвокати, управител на базата „Агро резерв" в Крумово и представител на друга фирма („Фърст корифи" АД), от която „Мото медия" е купила стоката. Настоящият случай е типичен пример как може да се присвои имущество на значителна стойност чрез използването на законов властови ресурс, когато той е даден за употреба на неподходящи лица, заявиха от „Мото медия".

От изнесената информация стана ясно, че на 15 декември м.г. в столицата „Мото медия" ЕООД сключва договор с „Фърст корифи" АД за покупко-продажба на добруджански слънчоглед, който се намира в база на „Агро резерв" в с. Крумово, община Аксаково. След сключване на нотариално заверена спогодба (на 11 февруари т.г.) „Фърст корифи" се задължава да предаде стоката до 28 февруари, но това не става и през март Ботевградският районен съд издава изпълнителен лист в полза на купувача.

На 9 април обаче в складовете на „Агро резерв" ООД са извършени действия по претърсване и изземване по образувано досъдебно производство по описа на ОД на МВР - Варна. Вследствие на това слънчогледът е оставен за съхранение като веществено доказателство. От „Мото медия" разбират за съществуващ спор между техния доставчик и фирма „Кремер" ЕООД. По жалба на „Кремер" срещу „Фърст корифи" в София е образувано досъдебно производство, което обаче приключва с мнение, че няма престъпление, а гражданско-правен спор.

Вместо да обжалват, казва Йордан Бахчеванов, представителите на „Кремер" намират във Варна подходящ прокурор, който да им свърши работа - Силвиян Иванов. „Мото медия" подава жалба до Окръжна прокуратура във Варна, в която иска връщане на вещественото доказателство, като завежда и установителен иск в Софийския градски съд срещу фирма „Кремер", имаща претенции върху стоката единствено и само пред прокурора.

Действията и усилията на варненския прокурор според „Мото медия" не са насочени към разкриване на обективната истина, а единствено към това да предаде тяхната собственост на „Кремер" ЕООД. Първят ден прокурорът прикрепил стоката като доказателство по делото, а на втория ден той я върнал, но на жалбоподателите, игнорирайки доказателствата за собственост на „Мото медия". НПК е категоричен, че веществените доказателства се връщат на правоимащите, а не на жалбоподателите, категорични са адвокатите на фирмата.

По информация на инж. Петър Петров, управител на „Агро резерв", слънчогледът е бил отклонен от „Кремер", когато цената му се вдигнала около два пъти в сравнение с миналата година. В момента 1800-те тона слънчогледови семки са под полицейска охрана, а отговорът на исковата молба на „Мото медия" срещу „Кремер" се очаква от Софийския градски съд до идната сряда, 21 април.

Справка показа, че през годините прокурорът Силвиян Иванов е замесван в редица скандали и е уволняван дисциплинарно от Районната прокуратура през 2007. Негов защитник тогава е бил настоящият народен представител и ръководител на ГЕРБ - Варна, Павел Димитров.

Източник: dnesplus.com









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Февруари 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Актуални теми
Отбелязване на Деня на Независимостта
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Първа лига сезон 2024/25
Крал Чарлз е болен от рак
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: