Обявяват закритите гимназиални паралелки

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:41 / 03.09.2011
1588
Бивши и настоящи ученици от
ОУ "Васил Априлов":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
СОУ "Елин Пелин":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
ПГХиХВТ "Д.И.Менделеев":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Закритите гимназиални паралелки във Варна и в областта ще бъдат обявени днес. Досега поради по-малкия брой ученици, които кандидатстват за осми и девети клас в професионалните и средните общообразователни училища, бяха закрити около 10 паралелки, предвидени в предварителния план-прием.

След седми клас не се попълниха паралелки в СОУ "Елин Пелин", в ПГ "Васил Левски", в ПГ "Дмитрий Менделеев", в ПГ по машиностроене и транспорт и в ПГ по текстил и моден дизайн.

Заради провеждането на поправителната септемврийска сесия записването в девети клас във Варна и областта бе продължено. Учениците, които са положили успешно изпитите, получиха възможност да изберат училище, където да продължат обучението си. Досега са закрити паралелки в девети клас в Белослав, Девня, Долни чифлик, Провадия. В ПГ "Николай Хайтов", в гимназията по хранителновкусови технологии, в ПГ "Колю Фичето" и в СОУ "Димчо Дебелянов" също се е наложило намаляване на броя на класовете. Част от тях са за вечерно и задочно обучение.

Около 4100 първокласници са записани. Срокът е до първия учебен ден. Възможни са промени в броя на учениците, казаха от РИО - Варна.

Няма информация за проблеми в училищата, които да попречат на учебния процес. Част от ремонтите на учебните заведения са приключили вчера, а останалите се очаква да бъдат довършени до 15 септември, каза Йорданка Атанасова, началник на РИО - Варна.

Осигурени са безплатните учебници и материали за децата от първи до седми клас. Те ще бъдат раздадени на учениците в първия учебен ден.

Източник: в. Черно море

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).