Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Обжалват две ефективни и една условна присъди за тежки пътни инциденти с жертви
Автор: Екип Varna24.bg 15:25 / 13.06.2008Коментари (0)966
© Varna24.bg
Три от делата, които разгледа днес състав на Варненския апелативен съд бяха за престъпления, предизвикани от три пътно-транспортни произшествия, станали от 2005-та до 2007 година в различни региони на Североизточна България. В резултат на трите тежки катастрофи, две от които са и след употреба на алкохол по непредпазливост са убити общо 3-ма пътници, един пешеходец и един от пострадалите е с тежка телесна повреда. Днес Апелативният съд разгледа жалбите срещу осъдителните присъди, с които три първоинстанционни съдилища във Варна, в Търговище и Разград са осъдили виновните за катастрофите и за причинените жертви.

Първата обжалвана присъда е издадена от Окръжния съд в Търговище и с нея Цветан Братанов е признат за виновен в това, че на 7 май 2006 година по пътя от с.Славяново за с.Долец, община Попово, като се движил с несъобразена скорост и след употреба на алкохол /0,91промила/, по непредпазливост причинил смъртта на непълнолетната Ваня Н. от Попово и средна телесна повреда на Галин Г.. Съдът е наложил ефективна три годишна присъда на Братанов, лишил го е за 3 години от правото да управлява автомобил и му е присъдил да изплати по 50 000 лв на родителите на загиналото момиче. Освен жалбата на осъдения днес въззивният съд изслуша и аргументите на апелативната прокуратура, която припомни, че Цветан Братанов е санкциониран 12 пъти за нарушения на пътния закон и в повечето случаи за превишена скорост.

На вниманието на Апелативния съд беше и наказателно дело на Разградския окръжен съд, по което за причинена смърт на пешеходец по непредпазливост при пътно транспортно произшествие в Разград, след употреба на алкохол /2,56 промила/ през февруари 2005 година е определена ефективна три годишна присъда за Димитър Димитров/45год./. Освен три години лишаване от свобода съдът му е отнел книжката за срок от 3 години и го е осъдил да изплати 12 000 лв на вдовицата на пострадалия пешеходец. Присъдата на първоинстанционния съд е произнесена през юли 2006 година и потвърдена в края на същата година от въззивния съд. През април месец миналата година обаче ВКС връща делото на Варненския апелативен съд с указания да се назначи съдебно техническа експертиза. С резултатите от нея се запознаха днес апелативните съдии, които ще се произнесат с решение в законния срок.

Въззивната апелативна инстанция днес се запозна и със жалбата на Ивайло Славов от Варна срещу условна присъда на Варненския окръжен съд от 1 година и 10 месеца лишаване от свобода, отложена с 5 години изпитателен срок. Това наказание, както и лишаване от правото за 3 години да управлява МПС съдът е наложил при условията на съкратено съдебно следствие. Присъдата е заради тежка катастрофа, станала през месец май 2007 година край Варна, при която са загинали две 16 годишни момичета. Съдът е присъдил и две обещетения от по 50 000 лв на родителите на загиналите деца. Близките на загиналите настояват въззивната инстанция да наложи ефективна присъда на 21 годишния водач, а за същото пледира и представителят на апелативна прокуратура. Съдът ще се произнесе в законния срок.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Бюджет 2025
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: