Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Обжалват присъдите на престъпна група от Девня, осъдена за склоняване към проституция
Автор: Екип Varna24.bg 13:10 / 28.11.2008Коментари (0)1091
Апелативният съд във Варна разгледа днес жалбите на Валентин Христов, на Добрина Добрева и на 24 годишния им съгражданин от Девня - Пеньо Пенчев срещу присъдите на Варненския окръжен съд от лятото на тази година. Тогава първоинстанционният съд, при условията на съкратено съдебно следствие, признаване на фактите и обстоятелствата, посочени в обвинителния акт призна вината им затова, че като организирана престъпна група през периода януари 2005 - до януари 2007 година в Девня, във френския град Мюлуз и на територията на Германия склонявали различни жени към проституция, свождали ги към блудствени действия с изнудване и заплахи, и организирали трафика им в посочените страни, за да проституират.

За всяко едно от 12-те обвинения, повдигнати спрямо Валентин Христов ВОС му присъди различни по размер ефективни наказания и на основание чл.23 от НК предели той да изтърпи най-тежкото от наложените наказания 4 години и 11 месеца затвор и глоба в размер на 5000 лв за пране на пари, придобити от престъпната дейност. За същото престъпление наказанието на Добрина е 3 години и 6 месеца "лишаване от свобода". Добрева беше призната за виновна по всичките 11 обвинения срещу нея. Валентин като организатор и ръководител на престъпната група, в съучастие с Добрина Добрева склонявали към проституция 6 жени, организирали трафика им за Франция и Германия, принуждавали ги със заплахи и измами в посочения период да проституират. Така от "работещите момичета" двамата получили общо 128 230 евро. Отново чрез измами и чрез близки хора тандемът придобил, ремонтирал и обзавел два апартамента в Девня и закупил 5 автомобила.

Пресслужбата на съда припомня, че шесте жертви на трафика били принуждавани да проституират на улицата от ЖП гарата в Мюлуз до пощата на френския град. Добрина стриктно следяла заработеното да се изпраща на Валентин, шантажирала и принуждавала със заплахи онези от тях, които отказвали да спазват "правилата". Христов бил не само жесток в притискането на жените, но в повечето случаи пристъпвал и към директни заплахи на близките на жертвите.

Третият участник в престъпното трио Пеньо Пенчев, получи от ВОС различни наказания за всяко едно от трите престъпления, в които бе обвинен - участие в организирана престъпна група, склоняване към проституция и трафик на 1 лице. Съдът му определи да изтърпи най-тежкото от тях - 11 месеца "лишаване от свобода" и отложи изпълнението му с 3 години изпитателен срок.

От тримата само Валентин Христов е в ареста, където попадна на 10 май миналата година с Европейска заповед за арест, издадена от френските съдебни власти. Тогава беше задържана и бременната Добрина, освободена по-късно под "домашен арест", за да роди. През април тази година ВОС отказа да екстрадира Христов и Добрина във Франция, за да приключи наказателното производство у нас. Френските власти разследват девненеца затова, че от април 2004 до май 2007 година склонил и организирл трафика на 15 проститутки в Мюлуз, като само 4 от тях му донесли приходи от близо 50 хиляди евро. Участието на девненци в наказателен процес във Франция обаче може да стане възможно едва след като осъдените в България Христов и Добрева изтърпят наложените им присъди.

Апелативният съд във Варна ще се произнесе в законния срок.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Български тенис
Отношенията София-Скопие
Отбелязване на Деня на Независимостта
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: