Очаква ни нов скок на цената на парното

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (5)
10:04 / 02.06.2010
1251
Увеличение на парното с минимум 22,5% (93,94 лв. на мегаватчас без ДДС) се очаква във Варна от 1 юли, ако бъде приет проектодокладът на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, представен в открито заседание в присъствието на представители на топлофикационните дружества вчера.

В предложената цена не е включено очакваното поскъпване на природния газ от 1 юли 2010 г. Ако обсъдените вчера цени от комисията се запазят и увеличението на природния газ е около 15%, върху обявените цени ще трябва да се прибавят още около 10 процента.

Държавата обаче е решена поскъпването конкретно за Пловдив и София да е не повече от 15%. За останалите големи градове ще се правят допълнителни разчети.

От комисията са решили да смекчат шока за гражданите като орежат средствата за ремонти по мрежата и инвестиции на топлофикациите. Те обаче контрират, че така рискът от аварии се увеличава значително.

В края на следващата седмица комисията ще направи публично обсъждане на цените на парното и тока с представителите на синдикатите, работодателите и потребителските асоциации. Новите тарифи трябва да бъдат постановени до края на юни.

Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна няма да има ток днес
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).