Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Очакваме 5% ръст на туристите през лятото
Автор: Екип Varna24.bg 10:28 / 15.02.2013Коментари (1)830
© Varna24.bg
Морските ни курорти могат да очакват поне 5% ръст на туристите през предстоящия летен сезон. Това прогнозира вчера министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев при откриването на Международната туристическа борса "Ваканция и Спа Експо 2013" в София. По думите му с толкова са се увеличили и любителите на зимните спортове, които са предпочели родните ски центрове.

"Ще имаме ръст на броя на туристите през зимата от минимум 5%. За лятото ситуацията изглежда същата - отново ръст на броя на туристите според мен от минимум 5%, защото в
последните години ние почти удвоихме броя на туристите", каза Добрев. "България е държава от 7,5 млн. души население и в същото време привличаме близо 7 млн. туристи, броят на които расте всяка година", допълни икономическият министър.

Според него туристическият бранш се справя изключително успешно благодарение на всички, които работят в този сектор, а не толкова благодарение на държавата. Големите пазари обаче искат общи маршрути между България и Турция, подчерта министърът, а въпросът вече е обсъден с културното аташе на южната ни съседка.

"Когато бях в Япония, местните туроператори повдигнаха темата, че пътуване от Япония само за посещение у нас не е достатъчно, така че ние можем да мислим за общи маршрути", заяви Добрев. Туристите може да кацат в Истанбул, където да разглеждат европейската част на града, след това
да пресекат границата с България
където имаме добър винен туризъм в качествени изби, културно-исторически паметници, СПА туризъм в района на Пловдив и разглеждане на София, описа един примерен общ маршрут икономическият министър.

На Международната туристическа борса участват над 270 организации и компании от бранша, сред които представители на 22 държави. След 5-годишно отсъствие с официален щанд се представя и съседна Македония.

България ще поиска неустойка за новото туристическо лого, което бе върнато за преработка на изпълнителя, обяви още икономическият министър Делян Добрев. "Проектът е изпълнен, но въпросът е в това, че един от продуктите не ни харесва", заяви той, визирайки логото на новия туритически бранд България. Докато то не бъде направено във вид, който да бъде приемлив за цялото общество и да се гордеем с него, когато го представяме пред света, ние няма да го приемем и ще коригираме платената сума, категоричен бе министърът. По думите му в клаузите на договора с фирмата изпълнител има гаранция за добро изпълнение от 3% (около 50 хил. лв.), която ще бъде удържана.

Източник: в. "Монитор"









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 15.02.2013 г.
0
 
 
Туристите все повече и по-бедни, а сезонът все по-кратък...от къде ли ще дойде печалбата и защо все ни залъгват,че сезонът ще бъде по-добър от предния?
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в България
Парламентарни избори октомври 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Специализирани полицейски операции в страната
Античен град Хераклея Синтика разкрива още от тайните си
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: