Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Очакват сравнително успешен туристически сезон
Автор: Екип Varna24.bg 11:01 / 05.05.2009Коментари (0)782
© Varna24.bg
Няма да се оправдаят апокалиптичните прогнози за срив на руския туристически пазар у нас. Мнението изрази заместник министърът на външните работи Милен Керемедчиев пред туроператори и хотелиери по време на кръгла маса в Свети Влас по проблемите на туризма и подготовката на предстоящия летен сезон. Керемедчиев базира очакванията си на сериозния скок в броя на издадените визи за руски туристи през последните два месеца. Само за април в четирите визови центъра в Русия са издадени с 40 на сто повече визи в сравнение със същия месец на 2008 година.Докато годината започна с минус 32%, а през феврурари бяха регистрирани издадени визи за руски граждани с 20%, то през март пазарът обърна своя тренд в положителен. През март са издадени със 17,2 на сто певече визи , апрез април 40%. Спорез зам. Министърът на външните работи Милен Керемедчиев това означава, че апокалиптичните картини за 50 % срив на пазара от началото на годината не се оправдават.

Ръст бележат и туристите от бивша Югославия. 60% повече македонски и 48% повече сръбски туристи от началото на годината са посетили страната ни.

По време на дискусията в Свети Влас всички се обединиха около идеята у нас да се заложи най-вече на културния туризъм, защото море и слънце предлагат и съседни страни
Според Николай Димитров-кмет община Несебър трябва вече да се разчита на културен, поклонически, исторически, конгресен и спортен туризъм.Търсят се алтернативни форми, за да бъде удължен сезонаи да създаде заетост за местните хора. До това решение се стига заради факта, че и без това нашият райони ( курортния комплекс „ Слънчев бряг" ) и без това е доста презасторен и затова ще се набляга на тези нови форми, хората да идват за нещо конкретно, а не само за нощувка и храна.

На срещата присъства и директорът на НИМ Божидар Димитров,който в потвърждение на това обяви,че музеят ще дари своя реликва- парченце от Честния христов кръст, на новопостроения храм „ Свети Власий",който да привлича чужди туристи.А самият кръст ще бъде еспониран в курортното селище от 1 юли. Инициативата за това е на строителните предприемачи , братята Йордан и Динко Диневи, които бяхаи домакини на днешната работна среща по проблемите на туризма и предстоящия летен сезон.

 









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Катастрофи в България
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Хороскоп за деня
Отбелязване на Деня на Независимостта
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: