Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Очевидци обвиняват шофьора на автобус 148 за скандала с пътника
Автор: Екип Varna24.bg 12:01 / 29.10.2012Коментари (3)950
© Varna24.bg
300 лева глоба за дребно хулиганство трябва да плати варненецът Илиян Дончев, който бе набит от шофьор на градския транспорт. Според варненския районен съд, виновен в случая е битият пътник, тъй като предизвикал шофьора на автобус №148 - Драгомир Драгоев.

Според очевидци, скандалът избухва след обиди, отправени от шофьора. Драгомир Драгоев на свой ред твърди, че само направил забележка на пътника.

"Аз му казах да освободи мястото, вратата, и да заеме някое от свободните места. Но той се обърна най-арогантно и, ако мога да цитирам с какво ми се обърна. Обърна се към мен и ми каза "счупен ми е кракът бе, цървул", казва шофьорът.

По думите му двамата започнали да се карат. "На тази спирка, която твърди той, че е искал да слезе, по нищо не личеше. Може и да е било така, аз наистина не отворих вратата на тази спирка. И той не знам, оттам ли се отключи агресията му, сгъна билетчето, което беше в ръката му, хвърли го по мен и ме наплю", допълва мъжът.

Двамата влизат в схватка, при която Илиян Дончев е съборен на земята. Драгоев е с последно предупреждение за уволнение. За една година срещу него има няколко жалби на граждани.

Изпълнителният директор на "Градски транспорт" Веселин Михайлов е категоричен, че би уволнил отдавна шофьора, ако имаше възможност. Той обаче е секретар на КТ "Подкрепа" в предприятието и според закона, синдикатът трябва да разреши освобождаването му.

Според синдикалния лидер обаче до този момент няма доказателства за вина на шофьора в нито един от случаите. "Ние сме принципна организация и затова сме оцелели, защото всички са срещу нас, тъй като ние не нарушаваме принципите си. Когато има някой виновен, той си поема отговорността. Когато обаче не, съжалявам много. Няма отстъпление от позицията", заяви Васил Василев, председател на КТ "Подкрепа" във Варна.

Самият Драгоев има свое обяснение за зачестилите инциденти. Твърди, че от 25 години работи в градския транспорт и допреди година нямал нито едно провинение. "Цялата работа тръгна от стачката, която правихме миналата година в "Градски транспорт". Аз бях председател на стачния комитет и оттам, така да се изразя, бе започнато да ми се търси цаката".

Пострадалият пътник отказа да говори пред медиите. В съдебната зала той заяви, че е бил контузен и беззащитен и затова е реагирал първосигнално, предизвикан от грубия и нецензурен език на Драгоев. След решението на варненския съд, шофьорът остава на работа в градския транспорт.

Източник: btv









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 29.10.2012 г.
0
 
 
шофьорът е виновен за нанесена телесна повреда а пътникът носи отговорност и има вина за обида.Това би било и е присъдата ! Но в БГ. такова правосъдие няма , по слабия губи винаги !
Aнонимен
на 29.10.2012 г.
0
 
 
щом има оплаквания значи не е цвете за мирисане.
Aнонимен
на 29.10.2012 г.
0
 
 
гарван гарвану око вади ли
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Проблеми с боклука във Варна
България се отказва от дерогацията за внос на руски петрол
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Избор на български еврокомисар
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: