Одобриха новия Подробен устройствен план на "Чайка"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:44 / 31.03.2015
955
С 43 гласа "за" и 1 "въздържал се" варненските общински съветници одобриха новия Подробен устройствен план на кв. "Чайка". На вчерашното заседание на местния парламент те приеха плана, който се изготвя вече близо 10 години. В зала "Пленарна" присъстваха около 30 жители на квартала, които посрещнаха вота на съветниците с аплодисменти.

Новият Подробен устройствен план на кв. "Чайка" предвижда повече зелени площи, изграждането на два подземни паркинга с 205 и 450 места и по-малко застрояване с жилищни кооперации, предаде Дарик.

Янко Станев от СДС - Да поиска в новия ПУП да се отреди за озеленяване имот на входа на квартала, посока "Златни пясъци", който по негови думи е предвиден за застрояване. Станев коментира, че е "за" новия Подробен устройствен план, но иска още зелени площи.

"Смятам, че сега можем да изключим това УПИ, тъй като общинският съвет е принципал. Предлагам да гласуваме без това УПИ. Да знаем, че сме направили едно добро за жителите на квартала. Твърдо съм да остане в по-голям процент озеленяването", аргументира се той.

Огнян Къчев определи дебатите по темата като словесна гимнастика и ненужна реторика, като според него трябва да се въведе публичен регистър на зелените имоти. "Това ще реши проблеми и казуси като този, който сега обсъждаме. След като след една година влезе в сила публичният регистър ще отпаднат всякакви гимнастики", обясни Къчев.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Кметът на Варна: Започваме поредица от важни проекти!
Взеха важно решение за Аспарухов мост
Министър Малинов с важна новина от Париж за новите реактори на АЕ...
Тестват системата BG-Alert днес във Варна
Атрактивна изложба стартира във Варна
Полицейска акция на територията на Варна!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).