Официални коли превърнаха алеите на Морската градина в паркинг

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
11:18 / 20.02.2013
775
Официалните лица, които присъстваха на честването на 140 години от обесването на Васил Левски, вчера превърнаха алеите на Морската градина в паркинг за колите си. Това се случи за пореден път и отново затвърди практиката при всеки подобен повод съществуващият регламент за достъп в парка да бъде буквално прегазен. Независимо колко важно и значимо е едно събитие, независимо и от това коя светла дата и личност от историята почитаме, натоварените с държавната и местна власт в града ни не чувстват нужда да слязат от колите на не повече от 50 метра от Алеята на възрожденците. Вместо като обикновени граждани да слязат и скромно и смирено да повървят до паметника на почитания герой, в случая Васил Левски, те предпочитат да паркират възможно най-близо.

Дали колите на общинските шефове и представителите на държавната власт имат основание и специален статут, който да им позволява да влизат и да паркират по алеите, е най-малкото спорно. Не е логично именно на исторически дати забраната за влизането на коли в Морската градина да се нарушава така драстично.

Хора от кметската администрация признаха, че преди церемонията пред паметника на Апостола е имало опасения, че част от протестиращите вече десети ден варненци могат да дойдат и да изразят възмущението си от представителите на властта. За целта броят на полицаите, охраняващи събитието, беше увеличен, а освен техните патрулки на мястото имаше и кола на жандармерията. Притеснението да влязат в контакт с недоброжелатели е най-вероятната причина представителите на властта да паркират по алеите. Страхът от провокации обаче се оказа напълно неоснователен. Остана единствено неразбираемо как децата от училища и детски градини могат да вървят до паметника на Левски пеша, а други трябва да се возят.

Източник: в. Народно дело


Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).