Огромна дупка измъчва шофьори и живеещи в района на термите

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:54 / 27.04.2011
954
Огромна дупка във Варна вече години измъчва шофьори и живеещи в района, но не може и да се ремонтира, тъй като е нужно специално разрешение от Националния институт за паметниците на културата към ресорното министерство. Пропадналата част на улица "Капитан I ранг Добрев", близо до Римските терми, съществува от няколко години, но положението станало критично, защото сега в ямата са паднали и сигналните ограждения, които предупреждават отдалеч за проблема, оплакаха се граждани.

Преди два месеца автомобил пропадна във въпросната яма. Тогава собственикът на хлътналото превозно средство успял да я извади с помощта на приятели, които вдигнали на ръце колата и я върнали на асфалта. В момента улицата е затворена за движение. Живеещите там се оплакват, че срутване заплашва и оградите на къщите им, разказа директорът на Историческия музей във Варна Валентин Плетньов.

Кратерът обаче не можел да бъде запълнен, преди да се издаде специално разрешение от Института за паметници в София, обясни Плетньов. Причината била, че под ямата се намират древните останки на някогашните Римски терми.

За специалното разрешение, което трябва да се издаде от министерството на културата обаче, Историческият музей и общината във Варна е необходимо да изготвят съвместен проект, който да се изпрати до Националния институт за паметниците на културата. "Всички други решения са временни. Не можем да запълним дупката с ламарина, например, защото термите отдолу могат да започнат да се пълнят с вода и да се рушат", допълни Плетньов. Според него, вече няколко пъти са водени преговори с Община Варна за изготвянето на съвместния проект.

Кметът на града Кирил Йорданов заяви на днешния си брифинг, че в бюджета за 2011 г. са заложени средства за укрепване на ул. "Капитан I ранг Добрев". Той изрази надеждата, че проектът за реконструиране на пропадналия път ще се изготви до края на годината.

Източник: "Позвънете: ВестникЪт"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).