Около 130 пенсионери от Варна отиват на безплатния курорт

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:02 / 04.09.2008
1017
Около 130 варненски пенсионери от "Съюз на пенсионерите 2004" ще се възползват от бонуса на правителството - безплатна почивка през есента в български курорти. Както вече стана ясно, премиерът Сергей Станишев обяви, че с пари от бюджетния излишък ще почиват близо 5000 души от третата възраст. Сред тях ще са и 3% от членовете на "Съюз на пенсионерите 2004" от Варна и областта, каза Станка Николова, председател на местната структура на организацията. По данни към края на 2007 г. членската маса на съюза само в града наброява около 4500 души.

В момента тече записването на мераклиите за безплатно море. Желаещите трябва да са наши членове, да участват активно в работата на съюза и да са с по-ниски пенсии, обясни Николова. Тя уточни, че списъците с имената на кандидатите трябва да са готови и изпратени в Министерството на труда и социалната политика до 10 септември.

Очакваме предложенията на пенсионерските организации, каза Мария Чанкова, директор на регионалната дирекция за социално подпомагане във Варна. От тях зависи по какви критерии ще бъдат избрани хората, които ще отидат безплатно на почивка. Възможно е да се вземат предвид доходите, възрастта, заболяванията. Надявам се, че организациите на хората от третата възраст ще вземат възможно най-справедливите решения. Би следвало да се уточни също за каква почивка става дума - на планина или на море. Най-важното обаче е, че държавата направи голям жест към пенсионерите, давайки им възможност за безплатен отдих, каза Чанкова.

Източник: chernomore.bg


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).