Около 200 жалби срещу Е.ОН са събрани за 3 месеца

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:30 / 13.04.2010
6167
Около 200 жалби срещу Е.ОН са събрани във Варна от средата на април до момента, съобщи Светослав Спасов, председател на Управителния съвет на сдружение "Граждани за национален отпор срещу монополистите и контрол на администрацията" (ГНОМКА). Той допълни, че над 90 % от жалбите са свързани с надписани сметки на граждани за електричество. Спасов добави, че малка част от жалбите са срещу некачествено подаване на електроенергия. Според него, повечето хора се притесняват и смятат, че нямат правото да подават оплаквания срещу качеството на услугите, които получават от електроразпределителното дружество.

Светослав Спасов посочи също, че водещ мотив в оправданията на Е.ОН при жалби за некачествено подаване на енергия е това, че ел.съоръженията са чужда собственост.
По думи негови думи, работата на сдружението по по-голямата част от събраните жалби е финализирана и те са подадени по съответния ред в съда. Той каза още, че гражданите, които имат претенции срещу Е.ОН, могат да се опитат да ги предявят сами, но е за предпочитане да се обърнат към ГНОМКА, защото от сдружението вече имат опит в това отношение и за запознати с част от начините, по които електроразпределителното дружество се опитва да избяга от отговорност.

По време на среща с кмета на Варна Кирил Йорданов, Румяна Георгиева от ГНОМКА заяви, че от вече близо 4 месеца се среща дневно със средно между 5 и 10 граждани, които имат проблеми, свързани с Е.ОН. Тя допълни, че за този период са разкрити най-малко 3 схеми, по които от електроразпределителното дружество искат от хората пари със задна дата, след коригиране на сметките им. Георгиева подчерта, че от Е.ОН обвиняват хиляди варненци в кражба на ток, като за свидетели използват служители от двете охранителни фирми, с които работи компанията, без да се обърнат веднага към полицията, както би трябвало да направят в такъв случай по закон, и без да заведат иск в прокуратурата по съответния ред. Срещата с градоначалника бе организирана след като по-рано днес представители на ВМРО, на ГНОМКА и граждани протестираха пред сградата на Е.ОН във Варна на ул. Девня 2.

Източник: Агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)

Още по темата (29):
02.08.2010 Местности край Варна скочиха срещу Е.ОН
07.06.2010 Е.ОН отрече за надписаните сметки
07.06.2010 Варненци пишат до Областния заради завишени сметки за ток
14.05.2010 Прекъсвания на тока очакват Е.ОН из цяла Варна и курортите в неделя
27.04.2010 Детайлни проверки текат в E.ON заради стотици жалби от потребители
14.04.2010 ВМРО поиска от Е.ОН да не вдига цената на тока
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).