Около 3 лева за килограм е цената на охлювите във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
16:04 / 25.04.2011
1399
Около 3 лева за килограм вървят охлювите във Варна. Цената им може да достигне до 15 лева за килограм, като във Варна обаче могат да се намерят и за по 3 лева. Според търговците охлювите са от вида за готвене, но не уточняват дали са отгледани в специализирани ферми или са събрани от растенията.

Консумацията на охлюви според специалисти се увеличава с всяка изминала година, но трябва да е ясно, че не всички стават за консумация. Най-големият консуматор на охлюви в Европа са държавите Италия и Франция. В България охлювите се консумират най-вече по Черноморието, като цената на порция от 300 гр. в заведения достига около 4-5 лева.

Наред с нерегламентираната търговия на охлюви се наблюдава и увеличение на търговците, предлагащи риба, като условията на съхранение са съмнителни. Става въпрос за търговци, които разнасят стоката си в количка по улиците, а на въпрос кога е уловена рибата - те твърдят, че е прясно уловена.

Източник: Агенция "Фокус"


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).