Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Около 3000 дела срещу длъжници води ВиК Варна
Автор: Екип Varna24.bg 13:17 / 22.03.2010Коментари (0)728
© Varna24.bg
Около 3000 са делата, които е завело варненското водоснабдително дружество срещу длъжници, съобщи в интервю инж. Веселин Русев, управител на „ВиК". Сред фирмите, които дължат големи суми, са „Полимери" Девня и „Трансстрой". Всяка от тях „виси" на „ВиК" с по около 100 000 лева. Много са и физическите лица, които не са плащали вода от години. Най-много са некоректните платци във варненския квартал „Максуда", където нито един от абонатите не си плаща сметките за вода. В най-скоро време ще бъдат предприети сериозни мерки срещу неплатилите граждани, закани се инж. Русев. Там, където съдия-изпълнителят няма какво да вземе срещу дължимите суми, водата ще бъде спирана. Общо около 14 млн. лв. бяха дълговете към ВиК в края на миналата година. Според новия управител, делата, които дружеството води, ще помогнат парите да бъдат събрани в значителна част.

През ноември 2009 година управител на ВиК Варна стана бившият вече директор на частното водоснабдително дружество в КК "Златни пясъци". Инж. Веселин Русев смени на поста инж. Валентин Вълканов. Още в края на миналата година Русев съобщи, че ще направи ревизия в дружеството. Проверката вече е приключила, но предстои да бъде направен анализ, съобщи той за Дарик. Още преди анализа обаче може да се каже, че сериозни нарушение не са открити.

С 5-6 % е оптимизиран съставът на работещите във „ВиК" Варна. Съкращенията са засегнали най-вече администрацията, където е имало кухи длъжности. „Революция в предприятието няма да правя, промените ще се извършват плавно", каза Веселин Русев.

Дълбоководното заустване на отпадните води в курорта „Златни пясъци" ще реши проблема на 60%, категоричен е управителят на ВиК. Тръбата ще бъде на около 15-20 метра под морското ниво и ще отвежда непречистените води на една морска миля разстояние от брега. От МОСВ (министерство на околната среда и водите) са уверили, че документите скоро ще бъдат придвижени, а в най-скоро време ще започне и проектирането. Най-вероятно този сезон няма да може да бъде построено новото съоръжение.„Ако всичко се развие така, както съм го планирал, до края на другата година ще започнем работа и по пречиствателната станция", заяви Веселин Русев.

Варненското водоснабдително дружество е приключило финансовата 2009 година с чиста печалба в размер на 2,680 млн. лв. По повод Световния ден на водата - 22 март инж. Русев призна, че загубите по водопреносната мрежа във Варна все още възлизат на около 60-70%. Усилено се работи по подмяна най- вече на големите водопроводи, за да може да се ограничи загубата на чиста питейна вода.

Източник: Дарик









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Февруари 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Актуални теми
Отбелязване на Деня на Независимостта
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Първа лига сезон 2024/25
Крал Чарлз е болен от рак
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: