Около Коледа над 20 препили осъмнаха в Спешното

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:45 / 30.12.2008
657
Над 20 пияни мъже и жени са спасявали екипите на Бърза помощ в дните около коледните празници. Това съобщи за "Позвънете Новини" шефката на Спешна медицинска помощ във Варна д-р Мая Рашева. По думите й, все пак празничните дежурства не са били свръх натоварени. На 24 декември през деня са обслужени двама пълнолетни мъже, прекалили с алкохол. Вечерта на същия ден лекарска помощ поради същите причини са потърсили още трима души, сред които и една 30-годишна жена. По-късно тя е била откарана в токсикологията. В празничните дни Бърза помощ е помагала и на момче на възраст под 18 години, което също било употребило алкохол в прекомерни количества. Ден след Рождество Христово спешното е обслужило други двама любители на спиртни напитки. Единият от тях е 27-годишен мъж, който по-късно е препратен в Токсикологията. В другия случай жена на 47 години е била намерена от Полицията в безпомощно състояние с празна бутилка от водка в ръка. Според д-р Рашева най-натоварен от почивните дни е бил 27 декември, когато случаите на препили с алкохол са били 5.

В първия работен ден след коледните празници 50-годишен мъж е бил отведен от изтрезвителното в Токсикология. Това съобщи от своя страна д-р Мария Аспарухова от Клиниката по токсикология. Мъжът е пил метилов спирт и е в тежко състояние. "Инцидентът може да има и летален изход", коментира д-р Аспарухова. Освен него още един мъж е с опасност за живота. Той на около 30 години и също е употребил метилов спирт. В последните два дни в Токсикологията са приети и три жени, които опитали да се самоубият. Две от тях са пили таблетки, а едната - син спирт. И трите представителки на нежния пол са без опасност за живота, съобщи д-р Аспарухова.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).