Онкодиспансерът се преобразува в специализирана болница

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:18 / 23.12.2010
1620
Варненският онкологичен диспансер няма да спре работа, съобщи управителят на лечебното заведение д-р Господин Игнатов. След разговори с министъра на здравеопазването Стефан Константинов, депутатът Павел Димитров, областният управител Данчо Симеонов, председателят на Общинския съвет Николай Апостолов и шефът на Регионалния център по здравеопазване д-р Веселин Балкански бе взето решение сегашният КОЦ "Д-р Марко А. Марков" да се преобразува в Сециализирана болница за активно лечение на онкологични заболявания. 

Тя ще запази диспансерните функции, които включват безплатни прегледи на пациентите с диагноза рак, водене на регистър на болните, проследяване на вече регистрираните пациенти. С тази стъпка отпада изискването за задължително наличие на гамакамера, каквато бе формалната причина онкодиспансерът да не получи разрешение за лечебна дейност като комплексен онкологичен център.

Бъдещата специализирана болница ще запази и дори ще разшири хирургичното си отделение. Става възможно и разкриването на допълнителни отделения, свързани с лечението на онкологичните заболявания. 

Очаква се решението за преобразуването да бъде взето на извънредно заседание на Общински съвет - Варна още преди края на тази година. Ангажиментът на министър Константинов е да издаде разрешение за лечебна дейност веднага, след като преобразуването на здравното заведение стане факт.

Виж коментарите (0)

Още по темата (12):
31.01.2012 Д-р Кобаков остава управител на варненския онкодиспансер
23.01.2012 Уникален онкоцентър за 18 млн. лв. създават във Варна
17.01.2012 След проверката: Няма лекарства за мъртви в онкодиспансера
09.01.2012 Областният оспорва решение на ОбС за избор на шеф на Онкоболницата
14.12.2011 Д-р Георги Кобаков ще оглави Онкоболницата
12.12.2011 Неясноти около избора на нов управител на Онкоболницата
Още новини от Новини от Варна:
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).