Опарени собственици на жилище "на зелено“ се жалваха при Павел Димитров

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:15 / 08.11.2010
1911
Опарени собственици на жилище "на зелено" се жалваха днес на приемният ден на варненския депутат Павел Димитров. Семейство твърди, че е измамено от строителен предприемач. На 28 ноември 2007 година, те си закупили жилище "на зелено" от фирма "Стройинвест", като платили 50% от цената. И до ден днешен обаче сградата не е построена.

Собствениците си потърсили правата в съда, тъй като се оказало, че предприемачът Алекси Алексиев прехвърлил фирмата на друго лице, според ощетените - общ работник. Според прокуратурата обаче няма измама, тъй като по време на сключване на договора, Алексиев бил пълномощник на фирмата. Впоследствие той им предложил да ги обезщети с друго жилище, но те отказали. Причината е, че им предложил апартамент в краен квартал и за него те трябвало да доплатят. От тази измама са ощетени още около 20 души, като сумата е над половин милион евро, твърди семейството. По техни данни, дори собственият им адвокат ги измамил и вече не си вдига телефона. В тази държава измамниците са на почит, а нормалните хора, които си плащат данъците - не, смятат ощетените.

Павел Димитров посъветва хората да си потърсят опитен юрист, както и да заведат гражданско дело за нанесените щети, тъй като са изчерпали законовите възможности в прокуратурата. Повечето от хората на днешната приемна търсеха съдействие по казуси отнасящи се до водени от тях съдебни дела. Друга варненка пък се оплака, че е притискана от банката, от която е взела кредит. Повечето от проблемите, с които гражданите идват при мен са лични, обобщи Павел Димитров.

Източник: Днес +


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).