Опашки за смяна на личните документи във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:12 / 30.12.2010
1016
Опашка се виеше пред паспортната служба на Второ районно полицейско управление във Варна тази сутрин. Минути преди службата да отвори пред нея чакаха 30-ина души. Желаещите да си подадат заявления за смяна на документите, както и онези, които искат да си получат вече готовите лични карти и паспорти, са много повече. Те предварително се записват в списък, който е общ за всички.

Паспортната служба работи от 8 до 18 часа. В последния работен ден за годината обаче тя ще затвори врати по-рано, но от службата не можаха да кажат в колко часа ще спрат да приемат клиенти.

Опашките за издаване на лични документи през последните дни са свързани с изтичането на шестмесечния гратисен период, при който няма глоби.

Този срок е валиден само за документи, които важат до края на годината. Това означава, че ако личната ви карта изтича на 30 декември, тя ще запази валидността си до юни догодина. Това обаче не важи за личните документи, които изтичат след 1 януари 2011 г. Те трябва да бъде сменени в едномесечен срок, тъй като след това се налагат глоби, които са в размер от 20 до 150 лева.

Източник: Дарик Радио


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).