Оправдаха лекар за смъртта на пациент

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:18 / 21.05.2010
992
Психиатърът Стефан Райнов от МБАЛ „Света Марина" бе оправдан от Варненския окръжен съд по обвинението, че е причинил смъртта на свой пациент. Лекарят бе обвинен, че не е осигурил адекватно лечение на Петър П.

Докторът работил като началник на психиатричното отделение към болницата. По обяд на 6 октомври 2006 г. в лечебницата бил приет 57-годишният Петър, за когото било установено, че страда от психично заболяване. На 17 октомври състоянието на Петър се влошило рязко. Той имал изострено дишане и хрипове.

Според обвинението д-р Райнов не се консултирал със свои колеги от други отделения за състоянието на Петър. След хоспитализирането самият д-р Райнов разрешил на пациента свободен режим, при който да може да излиза от болницата.

При една от разходките си Петър се строполил мъртъв пред болницата, а трупът му бил открит на другата сутрин. Аутопсията установила, че причината за смъртта била изострена двустранна пневмония. Съдът прецени, че д-р Райнов е действал според задълженията си и няма вина за смъртта на пациента.

Източник: в. "Позвънете новини"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).