Оправдаха руснак по обвинение в опит за убийство на просяк

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:26 / 24.03.2010
779
34 годишният руски гражданин Едуард Искаков, със статут на временно пребиваващ у нас, беше оправдан по обвинението да е направил опит да убие българина Мирослав Николов и осъден за причиняване на средна телесна повреда на пострадалия. Варненският окръжен съд призна вината на Искаков затова, че на 7 ноември миналата година причинил множество травматични увреждания на Мирослав, които експертите квалифицират като средна телесна повреда. Съдът му присъди наказание 6 месеца лишаване от свобода, които да бъдат изтърпени при общ режим.

Двамата мъже водили скитнически начин на живот и много често се събирали, за да се черпят с алкохол. Бутилка червено вино ги събрала отново на 7 ноември под терасата на блок 30 на ул. "Пирин" във Варна. Мирослав, който играел ролята на домакин, който обитава пространството под балкона вече бил погълнал достатъчно количество спирт, разреден с вода. Алкохолният маратон завършил със скандал между двамата, иницииран от 57 годишния Мирослав. Искаков се ядосал на приятеля по чашка, грабнал сатър и го ударил 3 - 4 пъти със значителна сила по главата и ръцете. След като осъзнал какво направил Едуард позвънил на 112 и посочил мястото, на което да намерят безпомощния Мирослав. В неврохирургията на МБАЛ "Св.Анна" докторите установили проникване в черепната кухина, контузия на мозъка, както и срязване на сухожилията на пръст от ляватата ръка на пострадалия.

Подсъдимият Искаков е в ареста от началото на ноември миналата година и може да обжалва днешната присъда на ВОС пред Апелативен съд Варна в 15 дневен срок.

Виж коментарите (0)

Още по темата (2):
14.05.2010 Апелативният съд осъди руснак, оправдан от Окръжния съд за опит за убийство
17.11.2009 Апелативният съд потвърди ареста на руснак, направил опит да убие варненец
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).