Оранжев код във Варненско заради силни валежи и вятър

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (20)
20:09 / 25.01.2012
9745
Оранжев код за опасност вече е обявен за Варненска област за четвъртък, 26-и януари. Според прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология, в региона ще вали дъжд, който след обяд ще премине в сняг и ще започне да се образува снежна покривка. Валежите ще са от порядъка на 20-30 мм. Ще духа силен североизточен вятър, който привечер ще се ориентира от север-северозапад и още ще се усили. По-рано през деня прогнозата на метеоролозите бе такава, че за Варна в сила беше жълт код за опасност, но привечер те промениха мнението си.

Кодът е оранжев за цяла Източна и част от Южна България. В областите на запад кодът е жълт. Oсвен във Варна, в още 14 области опасността е категоризирана като "оранжева": Габрово, Ловеч, Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол, Сливен, Бургас, Шумен, Търговище, Разград, Русе, Силистра, Добрич.

Оранжев код означава, че времето е опасно. Прогнозирани са метеорологични явления с голяма интензивност. Възможни са щети и жертви. Бъдете много внимателни. Бъдете в течение на очакваните метеорологични условия и по възможност избягвайте рисковете. Следвайте съветите на властите.

При тези условия е желателно всеки, на който не му се налага пътуване, да не предприема такова. Ако все пак ви се налага, не тръгвайте без пълен резервоар, оборудвана кола за зимни условия, включително зимни гуми, зареден телефон и вода.


Виж коментарите (20)
Още новини от Новини от Варна:
Варненец преживя среднощен кошмар на гарата в Карнобат
Ръст на стомашно-чревните заболявания по морето
ДПС - Варна застана зад Ахмед Доган
Промяна за една болница във Варна
НОИ алармира за редица измами във Варна, вижте схемата
Кошмар във Варна: Маскирани мъже нахлуха и заплашиха продавачка с...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).