Организацията на FunCity+ "Euphoria" е в разгара си

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
10:35 / 27.07.2022
1074
Организацията на най-мащабния младежки фестивал на Варна FunCity+ е в разгара си. Тази година събитието ще се проведе на 12 и 13 август под мотото " Euphoria“ и под знака на Европейската година на младежта.

Както и досега, в контекста на мотото "Варна на младите“, приоритетно място и време за изява ще бъде дадено на млади артисти, спортисти, музиканти, художници, танцьори.

Акцент в провеждането на FunCity+ 2022 г. ще бъдат забавни събития и възможността на млади хора да се включат в тях в различни стилове и жанрове.

Както вече стана известно, тази година фестивалът ще бъде съсредоточен в зоните с най-интензивен човекопоток като входа на Морската градина, Слънчевия часовник, Морско казино, Сцена Раковина и Аквариума, като се създаде естествена връзка между събитията и изявите. 

Водещият мотив и тази година ще бъде "Аз за Варна!“ и "Заедно за Варна“.

На голяма сцена на входа на Морската градина в двата фестивални дни ще ни радват обичани поп, рок и рап изпълнители и групи, танцови формации, които скоро ще бъдат представени в програмата на фестивала.

Сред участниците са таланти, прославили Варна в популярни ТВ формати като "Гласът на България“, "България търси талант" и "X Factor“. Подобаващо място ще бъде отделено и на българския фолклор, който е самобитното ни лице пред света. 

В пространството около слънчевия часовник ще има зони за спортни занимания и демонстрации, а НПО и учебни заведения ще организират забавни презентации.

Кино зона "Под звездите“ и атрактивна програма е предвидена също на сцена "Раковина“.

Пространството на площад Антон Новак пред хотел "Одесос“ ще се превърне в Графити Арт Работилница. Именно там ще бъде проведен и пленер за млади художници.  

Организатор на FunCity+ е Община Варна, Дирекция "Образование и младежки дейности". 

Повече информация ще откриете на страницата на фестивала: NEWS&FUNcity / https://www.facebook.com/newsfuncity/


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Кметът на Варна: Започваме поредица от важни проекти!
Взеха важно решение за Аспарухов мост
Министър Малинов с важна новина от Париж за новите реактори на АЕ...
Тестват системата BG-Alert днес във Варна
Атрактивна изложба стартира във Варна
Полицейска акция на територията на Варна!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).