Организират благотворителна акция за деца с увреждания

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:34 / 04.12.2008
685
Сини кутии за събиране на пари ще бъдат поставени в по-големите търговски центрове и някои банки. Благотворителната акцията е на фондация "Радост за нашите деца". Със събраните средствата ще се закупят специализирани обучителни материали на 60-те деца, които са на терапия в център "Радост" към фондацията. Освен това ще се популяризира и работата на звеното, създадено в помощ на деца с различни увреждания - аутизъм, хиперактивност, умствени и физически затруднения. Благотворителната инициатива ще продължи до Нова година, съобщи на пресконференция председателят на фондацията Диана Настева.

Центърът към "Радост за нашите деца" е създаден и е финансиран от общинския бюджет. В продължение на 3 години се е помещавал във ФКЦ, а от септември т.г. е преместен на бул. "Владислав Варненчик" бл.29. Центърът разполага с модерни и добре обзаведени помещения, предоставени безвъзмездно от общината за срок от 10 години. Ремонтът и обзавеждането са направени от фондацията с помощта на фирми дарители, доброволци и родители вложили собствени средства, разказа Настева.

Услугите, които се предоставят са напълно безплатни. Тя съобщи още, че във Варна има около 1000 деца, които се нуждаят от такъв тип услуги. По-голямата част от тях са обхванати от различните дневни центрове, Карин дом и други социални заведения. Около 150 деца не ползват такива услуги и са затворени в домовете си, разказа Настева. Именно за това "Радост за нашите деца" възнамерява да разшири дейността си.

Източник: chernomore.bg


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).