Организират семинар за специалистите от община Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:19 / 04.08.2009
800
Община Варна и Общинската комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните организират за поредна година семинар на тема: "Базисни умения за консултиране на деца с девиантно поведение" - ІІІ модул.

Семинарът е насочен към специалистите от община Варна от системата за превенция на противообществените прояви на децата за придобиване на конкретни умения за работа с деца с девиантно поведение.

Обучението на специалистите е организирано от 5 до 7 август 2009 г. в Младежкия дом.

Водещ на семинара е гост-лекторът - проф. д-р Павлина Петкова - клиничен психолог, член на Българската асоциация по когнитивно - поведенческа психология - София.

В рамките на три дни професор Петкова ще представи пред специалистите от системата за превенция на противообществените прояви - секретари на местни комисии за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, инспектори от детска педагогическа стая към ОД на МВР - Варна, обществени възпитатели (психолози, педагози и психиатри), консултиращи деца и родители в центровете и кабинетите за социална превенция темите: "Супервизия и подготовка за консултиране в социалната сфера", "Оценка на риска за агресивно и девиантно поведение", "Посттравматични стресови разстройства (ПТСР) - дефиниция и разпознаване. Специфични белези. Идентифициране и оценяване на симптомите".

В хода на семинара ще бъдат разгледани и проблемите за провокативната семейна среда на децата с девиантно поведение - ще бъдат супервизирани от проф. П. Петкова тежки случаи от практиката на специалистите от местните комисии, свързани с непълноценните семейства и със затрудненията в социалната адаптация на деца и родители.

Работната програма на семинара предвижда съчетаването на лекции и дискусии с работа по групи; решаване на сложни казуси; диагностициране и подготвяне на план за супервизираща работа на специалистите с децата и родителите, съобразно конкретния проблем.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).