"Ориент Експрес" пристига във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
10:26 / 29.08.2023
9844
На 29 август – вторник, той ще бъде първо в Русе, а към 17.30 часа се очаква и на жп гарата във Варна. По традиция морската ни столица ще посрещне гостите по стар български обичай – с пита и шарена сол, съобщи Bgtourism.bg.

Над 10 екскурзовода с английски, френски, немски, италиански и испански езици от Съюза на екскурзоводите в България ще придружават гостите на "Ориент експрес“ по туристическа програма във Варна, приготвена специално за тях.

Историческият влак пътува по линията Париж – Истанбул, а първият рейс е през далечната 1883 г. Интересът към него е винаги голям, а през годините във влака са се возили известни личности като Елизабет II, Франц Йосиф, Лев Толстой, Марлене Дитрих, Шарл де Гол.

"Ориент Експрес“ добива още по-голяма популярност след публикуването на романа на Агата Кристи "Убийство в Ориент Експрес“. Друг интересен факт е, че преди Втората световна война по време на прехода му през България влакът е управляван лично от цар Борис III.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...
Има ли криза с боклука по Черноморието?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).