Оригинален начин да печелят в жегата намериха варненските ученици

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:18 / 23.08.2011
1129
Хлапета заработват джобни, като пазаруват на възрастни съседки през ваканцията и прибират стотинките от рестото. Детската предприемчивост най-често остава скрита за работещите родители, а припечеленото се харчи по избор за сладолед, китайски играчки и книжки от серийни издания.

Разбрах, че синът ми петокласник изкарва допълнителни пари, когато бабичка от входа ми поръча една сутрин да й се обади. Оказа се, че повече от месец жената разчитала на него да й купува хляб и зеленчуци в жегите, като винаги закръгляла сумата, за да остане нещо и за детето, разказа потресена майка. Няма лошо, нека се учат да си правят сметката от малки, реди възрастна дама, докато подава на съседско момиченце списък с продуктите, които й трябват, и десетолевка, от която заръчва да й върне само 2 лева. Болят ме краката, едва дишам в горещините, пък и ще свърша някоя работа, докато покупките пристигнат, доволна е пенсионерката. Обикновено пазаруваме от районния хипермаркет, където най-евтиният бял хляб е 69 стотинки, а намаленията предварително се обявяват във вестници и брошури, компетентно разяснява малчуган от варненския квартал "Владиславово".

Заедно със съученици той опитал преди време да се вклини в схемата "Може ли да ви върна количката", действаща по паркингите на големите магазини. Там се изкарват до 5 лева дневно от монетите, с които количката се отключва, но монополът се държи от мургави хлапета, настроени войнствено срещу натрапниците.

Източник: в. "Монитор"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).