Орисаха последното бебе за 2008 г. варненката Самуила

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:47 / 25.01.2009
1810
Днес Последното бебе на 2008 г. - Самуила, родена само минута преди полунощ на 31 декември 2008 г., и Първото бебе на 2009 г. - малката Веселина, родена в първата минута на Новата година, бяха орисани. Благопожеланията на българското общество към БЕБЕ 2008 поднесе министър Стефан Данаилов, а към бебе 2009 - олимпийската шампионка Румяна Нейкова.

Проф. Стефан Данаилов ориса малката Самуила с думите: "Нека платната на твоя кораб „Живот" са издути от попътен вятър, а в капитанския си дневник да записваш стотици успешни открития. Орисвам те никога да не губиш от поглед светлината от щастливата звезда, под която си родена и тази светлина да те изведе до непокорени върхове. Орисвам те да бъдеш владетелка на собствената си съдба!"

Румяна Нейкова отреди на Първото бебе на 2009 г. - малката Веселина да е здрава и щастлива. Бъди горда българка, нека родителите ти да се гордеят с теб, както моите са горди от успехите ми, каза олимрийската ни шампионка.
Орисниците и бебетата направиха традиционните гипсови отпечатъци на ръцете си за спомен.

Министърът на здравеопазването Евгений Желев връчи паметни табели на представители на "МБАЛ Бургас" АД и СБАГАЛ "Проф. Д-р Д. Стаматов - Варна" ЕООД с думите: "Да асистираш на раждането на живот е тайнство, но и огромна отговорност. Благодарим ви, че изпълнявате професията си отговорно и професионално." Д-р Желев пожела здраве, късмет и безоблачно детство на бебетата на годината.


Виж коментарите (0)

Още по темата (1):
04.01.2009 Ламбо благославя малка пънкарка
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).