© Impact Press Group | | Оркестри и певици, които огласят морските кръчми, надуха цената на цацата това лято. Рибата на народа в менютата на крайбрежната алея във Варна поскъпна с левче. Където вечер гърми музика на живо, порция от 300 грама се предлага за 3,99 лева, а само преди по-малко от месец беше 2,50-2,99 лв.Рибата не е поскъпнала само в заведенията без оркестър, които предлагат европейското по футбол на големи плазми и въртят по-голям оборот от запалянковци. Всички останали привличат клиентела с чалга певици и с по някой музикант.
Въпреки че са неизвестни на широката публика таланти, държат тарифа от по 50 лева на вечер, признаха кръчмари. Някои от тях са посвили порциите от 300 на 250 грама, но цените са раздути. Сафридът се продава по 7,99 лева порцията, скаридите на плоча - 10,99 за 180 г, попчета - 4,90 лева, калмарите - 9,99 лева. Блюдо номер 1 това лято е фреш фиш микс - от 300 г с цаца, сафрид и кая за 5,80 лева.
В Златните цаца няма. Най-евтината риба е скумрията, като за порция туристите броят 12 лева. Живата музика с цигански или етнооркестър е надула цената на сафрида в курорта с 3 лева. Порцията от рибоците във Варна върви по 9 лева, а в Златни пясъци - е 12. Лавракът в курорта се предлага за 30 лева, а чиния с калкан - за 44 лева. Наливната бира е 3,50 лева, а бутилката - 5,50.
Източник: в. "Стандарт" |